به دلیل محتوای بالای آنزیم های پکتین، انجیر اجازه می دهد تا کلسترول بدون مخلوط شدن با خون حذف شود.
اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در انجیر خشک در بدن تولید نمی شوند و باید با غذا مصرف شوند.
مشخص شده است که انجیر تازه برای معده به عنوان یک عامل کاهش دهنده کلسترول نیز مهم است.
فیتوسترول موجود در آن، مسیر کلسترول را که برای سلامت قلب و عروق در غذاهای حیوانی خطرناک است، مسدود می کند و باعث می شود که بدون مخلوط
شدن با خون، از بدن خارج شود.
اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در انجیر خشک برای عملکرد سالم قلب، مغز و سیستم عصبی ضروری هستند.
انجیر همچنین میوه ای است که دارای سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها است.
حاوی سطوح بالایی از کاروتن، لوتئین و تانن است. به این ترتیب به تاخیر افتادن اثرات پیری بر بدن کمک می کند و گفته شده است که ترکیب فنل غنی از آنتی
اکسیدان بسیار بیشتری نسبت به سایر میوه ها دارد.
انجیر میوه ای سرشار از پتاسیم است. با توجه به این ویژگی در تنظیم فشار خون بسیار مفید است. به عبارت دیگر، میوه ای است که فشار خون را کنترل می کند.
انجیر دارای بالاترین فیبر در بین هر میوه یا سبزی است. فقط 1 انجیر خشک 2 گرم فیبر را تامین می کند که 20 درصد نیاز روزانه توصیه شده است.
علاوه بر این، برگهای انجیر و لاتکس طبیعی گیاهان انجیر فعالیت ضد توموری در برابر سرطان روده بزرگ، سرطان سینه، سرطان دهانه رحم و سلولهای سرطان
کبد نشان میدهند.
با این حال، این بدان معنا نیست که خوردن انجیر یا نوشیدن چای برگ انجیر اثرات مشابهی خواهد داشت.
اگرچه مطالعات آزمایشگاهی نقطه شروع امیدوارکننده ای را ارائه می دهد. مطالعات انسانی برای ارزیابی چگونگی تأثیر انجیر یا برگ انجیر بر رشد سرطان مورد نیاز است.